Ko smo?

Jednostavno pitanje, komplikovan odgovor. Upoznale smo se na poslu, vremenom počele da se kapiramo toliko da nam je to postao zajednički imenitelj. Razumemo se, podržavamo i poštujemo.

Novinarstvo ne doživljavamo kao profesiju već kao smisao i njemu poklanjamo najbolje i najlepše godine života.  A evo i zašto.

Sladja:

Neke Nove godine palo mi je na pamet kako ću 2000. biti već stara i nikakva. Ulazeći u treći milenijum, ušla sam u 41. godinu života a bilans je bio: završen fakultet, za divno čudo u roku, tri propala braka i isto toliko dobrih razvoda, dve divne devojčice i epitet „večitog podstanara“.

U karijeri novinara prošla sam kroz fabričku štampu, nekoliko dnevnih listova, lokalnih i regionalnih radio i tv stanica. U međuvremenu, radila sam u Agenciji za nekretnine, držala Školu novinarstva, bila direktor pa lokalni funkcioner.

Rođena sam u Beogradu, živela u Banovićima i Boru, danas sam u Zaječaru. Iako već dugo nosim naočare, tek nedavno sam progledala.

Želim da budem uporna, strpljiva, tolerantna i skromna. Ne volim što sam nedovoljno vredna i ambiciozna.

 

Suza:

Najteže je pisati o sebi. Po kalendaru kojim se rukovodim meni su 23 godine, mada u ličnoj karti piše da ih imam dvadeset više.

Obično kažem da živim dosadnim provincijskim životom, mada je u njemu svakog dana više uzbuđenja nego što ih mnogi prožive za čitav vek. Međutim, nema intriga, skandala, tajni. Bezbrižno detinjstvo, mirni školski i studentski dani, brak koji traje dve decenije, dvoje fine dece.

U novinarstvo sam ušla sasvim slučajno, a ostala namerno, kreirajući stvarnost, umesto da projektujem zgrade. O sebi mislim da sam sanjar i optimista ali i odlučna, dosledna i sigurna.

Ne ponosim se svojom tvrdoglavošću i nedostatkom tolerancije.  Ali, učim se, pa često izbrojim do 10.