Dežurna čula

Vratite Leni lutkice!

Opet sam sačekala da prođe vreme od nastupa „čuda od deteta“ Lene Stamenković na „Pinkovim zvezdicama“. Da osetim „puls“ publike i medija. Šta se desilo? Nema bombastičnih naslova, nema euforije.

Lena je „podbacila“ jer nije nadmašila samu sebe. A od nje se to očekivalo, zar ne? Zato nas je i razočarala pa smo mi, do juče njeni fanovi, zaćutali. Nema je na fejsu, na Internetu, mediji su izbacili novo „čudo od deteta“.

Rekoh, pre mesec dana, „Leno, kud te vode Leno?“. Pokušala sam, inače sam potpuni muzički laik, da objasnim zašto Leni sve ovo jednostavno ne treba. Ni onda nisam ni sada ne osporavam njen talenat, ali i onda i sada tvrdim da to zbog svih naših Lena mora ići drugačije. Ne može dete od 10 godina da nosi toliki teret popularnosti i epitet favorita. Ne smemo dozvoliti da joj je jedino važno hoće li ispuniti očekivanja. Koja i čija?

Opet tvrdim, najveću odgovornost imaju njeni roditelji. Tada sam to ovako formulisala:

“Danas je Lena ispunila san svojih roditelja, baka i deka, uže i šire rodbine…Da se pojavi na Pinku, da je svi vide i čuju. Da i oni iz anonimusa gde krpare život izađu na svetlost dana. Lena je njihov crni leptir” – bila je to moja potreba da spasem ovu preslatku devojčicu iz sveta u koji je zakoračila kad joj vreme nije.

Živim u istom gradu gde i Lena. Znam za njeno glumačko umeće, da odlično svira klavir, peva na mnogim kulturnim manifestacijama. Ali je sve to u skladu sa njenim godinama.Pogledajte kako je maestralno nastupila na koncertu u čast Đorđa Marjanovića, prošle godine.

Vratite Leni detinjstvo. Njene lutkice i krpice. Njene pesmice. Stasaće i bez glamura, poneće teret slave kad bude stasala, emotivno i psihološki, a ne kad njen, kako sama kaže, strogi otac hoće.

O žiriju neću ni reč reći, kao što i nisam. Jer to ne zaslužuju.

 

IZVOR FOTOGRAFIJE :  youtube.com / screenshot

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *