I to je Srbija

Biće bolje? Da se kladimo da…

Da nije lokalnih izbora u Mionici i Lučanima i (opet) zavejanog Feketića, bila bi ovo jedna dosadna i nikakva poslednja ovogodišnja nedelja u Srbiji. Već u sledećoj, probudićemo se ne samo godinu dana stariji (što i nije neki fazon) nego i sa novom vlašću u dve opštine za koje ne bismo (maltene) ni znali da postoje, osim u vreme Dragačevskog sabora, na primer.

Oni koji hrle za svakim glasom i normalno ne biraju sredstva ni danas, u svetoj nedelji, nego se makljaju, napraviše od ove dve srpske varošice centar političkog bezumlja. Već večeras, najkasnije oko 22 sata, strasti će splasnuti i počinje kombinatorika ko će s kim, koga će smeniti a koga postaviti na sve značajne opštinske funkcije.

pucanje

Izvor fotografije : timetoast.com

Zaboraviće i birače i sva predizborna obećanja, jer su se konačno domogli kolača zvanog VLAST, koji je, može biti, ukusniji od bilo kog poslastičarskog. Jeste da traži truda i vremena ali se, što bi rekao Deda Mraz, OHOOO isplati.

Verujem da u Feketiću ipak neće biti zavejanih čije će spašavanje organizovati zabrinuti humanisti. To je jednom upalilo, a možda i prevarilo vizionare, ali više neće. Sad nek se spašavaju sami, ma gde bili. I ko normalan polazi na put u dane kada se najavljuju mećave i mrazevi. Pa valjda treba, ko sav normalan svet, da putujemo avionom!

Jedan od najlepših današnjih praznika, MATERICE, potpuno je zaboravljen. Majke ćute a deca ni ne znaju da treba da ih vežu dok ne dobiju poklone. Kad bi, i jedni i drugi, znali koliko radosti i uzbuđenja donosi ovaj čin! Ali ne znaju, jer majke možda i nemaju čime da obraduju decu pa se prave nevešte.

poklonI to je Srbija danas, pred Novu godinu i Božić, praznike ljubavi, nade i uživanja. Grčevito se bori da ih dočeka pune trpeze i, nažalost, praznog srca, izneverenih očekivanja, straha i strepnje šta će biti sledeće godine. Reći ćemo, samo da bude bolja od ove, i eto utehe i novih zavaravanja. Jer, znamo da neće, sasvim sigurno.

IZVOR NASLOVNE FOTOGRAFIJE : pixabay.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *