What are you looking for?
Na pešačkom k’o na ratištu
6. октобра 2014.
777 pregleda

Na pešačkom k’o na ratištu

Ovo je samo jedan od sjajnih komentara na vest da je sinoć u Smederevu vozač putničkog vozila „folksvagen tuareg“ udario, na pešačkom prelazu, trudnicu koja je gurala kolica sa detetom.

Bezmalo svi su jedinstveni u proceni da će biti „nikom ništa“. Sigurnost crpu iz marke vozila koju ja ne umem ni da izgovorim ali mora da ih voze bahati i osioni džiberi. Podrazumeva se da oni uvek negde vrlo žure i da su im pešački prepreka do cilja.

Ako je već kolovoz postao poligon za iživljavanje hajde da im pomognemo i ukinemo signalizaciju. Pravila ionako oni uspostavljaju a najbolje je da pešaka i nema. Ko pešači, nek ide jednom stranom, bez prava prelaska ili na sopstveni rizik, pa kako prođe.

Uostalom,što ne kupe kola. Lepo se odvezu u neki park pa nek tamo do mile volje šetaju a ne da uznemiravaju poštene reli vozače. Sad čovek mora da se sekira što će „zbog osnovane sumnje protiv njega biti podneta krivična prijava jer je ugrozio saobraćaj“. I da gubi svoje dragoceno vreme dok ne dođe do „veze“ koja je jača od zakona. Nije da ih on nema, taman posla.

U Srbiji decu još u vrtićima uče da pogledaju levo, pa desno, pa opet levo pre nego što zakorače na pešački. Koliko im, zapravo, u ovoj državi takvo znanje koristi?

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vaš najbolji prijatelj je:

Vidi rezultate ankete

Loading ... Loading ...