Решили сте да изговорите судбоносно ДА? Е, онда је време за планове. Припремили смо симпатичан Приручник за свадбу по ISO стандардима.

Верујемо да ће многима помоћи и олакшати организацију једног од најважнијих дана у животу.

Ништа не препуштајте случају, па неће бити пропуста. И да, младенци ово треба први да прочитају па предају неком довољно блиском, вољном и способном да им у свему помогне.

Дакле, најпре треба одредити датум и купити бурме.

burme

Извор фотографије : seodesign.us

Није наодмет консултовати РХМЗ, јер свакако бисте желели лепо време у доба године за који сте се одлучили. Дакако, и ако се не венчавате у цркви, водите рачуна о периодима поста.

Што се општине и цркве тиче, ваља ускладити њихове слободне термине. На лицу места сазнаћете шта вам треба од документације и осталих ствари и колико то све кошта. Ако желите да матичар дође у ресторан прецизирајте време и ко ће га тамо довести. За венчање у цркви распитајте се колико траје и не заборавите да младенци и кумови морају бити крштени.

На ред затим долази „попис“ гостију из места и са стране, уз одређивање кумова и њихових задужења.

Наравно да вам финансије диктирају много тога, па би добро било да знате коликим буџетом располажете. Сходно томе, утаначите колико долази са младожењине а колико са младине стране.

Затим долази избор ресторана, одабир менија ( пожељно је да буде нешто и за вегетаријанце а по српском обичају обавезно и прасетина), да ли, какву и по којој цени нуде музику, фотографисање или снимање…могу ли се и која пића донети од куће ( шљивовица је обавезна као национално пиче), има ли ресторан паркинг простор, какав аранжман желите за младеначким а какав за другим столовима и коначно колика је капара а и могући услови отплате.

restoran

Извор фотографије : trivago.ie

Са музиком, без обзира да ли је из ресторана или ваша, добро би било договорити репертоар, кад долазе, колико и када свирају, да ли узимају бакшиш или ви плаћате све и колико.

У свим контактима нагласите забрану уношења оружја!

Договорите ко вози младу и младожењу и да ли се иде по младу као и да ли се млада „купује“, ко то ради и слично.

Наставак текста сутра!

Аутор : Младен Мирић

ИЗВОР НАСЛОВНЕ ФОТОГРАФИЈЕ : webphunu.net

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail
Last modified: 18. новембра 2014.

Author

Comments

Write a Reply or Comment

Your email address will not be published.