Kružni tok

Vučić jasno i glasno odgovorio Saši Mirkoviću

Isključeni naprednjak Saša Mirković, predsednik Skupštine Grada Zaječara,  iskoristio je i proslavu šestogodišnjice osnivanja SNS –a da, u svom maniru, preko svojih novinara, plasira svoju priču o tome kako će, tobože, Glavni odbor stranke odlučivati o njegovom isključenju.

U krajnje providnom i nevešto izmontiranom prilogu, dopisnik Best televizije uvodi u priču rečima:“ U delu za postavljanje pitanja, novinare je najviše interesovao Vučićev stav u vezi duplih funkcija u SNS – u i informacija o isključenju iz stranke pojedinih funkcionera koju u javnost plasiraju predstavnici Izvršnog odbora stranke“.

Potpuno smo sigurni da ovo pitanje nije najviše zanimalo novinare, bar ne većinu, ali ono što je simpatičnije je plasiranje odgovora Aleksandra Vučića. Novinar je naime pustio samo ono što je njemu odgovaralo kako bi gledalac bio ubeđen da je Mirković u pravu. Početak glasi: „Dakle, ono što ja vama moram da kažem to je jedino je pitanje da li će se poštovati ono što je Glavni odbor doneo odluku ili ne…“. Novinar je „zaboravio“ da postoji i objašnjenje u nastavku, može biti da nije hteo da „gnjavi“ gledaoce.

Međutim, novinar b92, ovako je prokomentarisao isto pitanje: „Među brojnim stranačkim funkcionerima i Saša Mirković, predsednik Skupštine Zaječara koga je Izvršni odbor isključio iz stranke jer nije poštovao odluku stranačkih organa da njihovi članovi ne mogu imati po dve funkcije“. Pa slede Vučićeve reči: “ Jedino je pitanje da li će se poštovati ono što je Glavni odbor doneo kao odluku ili ne“. Na kraju izlaganja, koje je izdvojio novinar b92, Vučić kaže: „U našoj stranci će se poštovati itekako odluka o tome da nema duplih funkcija. Kome se ne sviđa uvek može da ode u tu drugu stranku gde može da ima i po pet funkcija.“

Oba priloga dostupna su, ako vam je do poređenja. Ako vam je jednostavnije, Blic je juče plasirao tekst pod naslovom „Vučić : Članovi SNS neće imati više državnih funkcija“  U njemu, između ostalog, doslovce piše:

„Upitan koliko članova SNS-a ima više državnih funkcija, Vučić je odgovorio da ne zna jer se bavi samo državnim pitanjima a ne stranačkim i da “nema nameru da počne”.

Predsednik Skupštine grada Zaječara i poslanik SNS-a u Skupštini Srbije Saša Mirković isključen je ranije iz te stranke zato što nije ispunio odluku Glavnog odbora naprednjaka i nije podneo ostavku na jednu od funkcija.”

Jasno i glasno. Mada me neće iznenaditi da Mirković nastavi u sličnom maniru. Izvrtanjem istine onako kako njemu odgovara. Vređa me jedino što atakuje na inteligenciju svih građana Srbije a najviše Zaječaraca. Ali, i to je njegov manir.

IZVOR FOTOGRAFIJE : inserbia.info

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *