Kružni tok

Nemojte guglati naše vladare, preče vam je zdravlje

Dobro, svi znamo da potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, Zorana Mihajlović,  mora bar jednom dnevno nešto da izjavi. Građani to od nje očekuju, a njoj je ušlo u krv. Više i ne vežba pred ogledalom, toliko se izveštila.

Slatko me je nasmejalo njeno obraloženje konkursa Vlade, juče objavljenog, za mesto generalnog direktora “Železnica Srbije”, posebno deo da je “potreban i psihotest”. Nasmejao je i Milana Beka, onog iz afere “Luka”, ali mislim njega više deo da će “znanje, veštine i sposobnosti kandidata biti proveravane putem pismenog i usmenog testiranja”.

Pa sam onda malo proguglala da vidim šta je ministarka Mihajlović završila i vidim u karijeri se bavila isključivo energetikom. Opa, otkud sad pa to, što su je izopštili iz Ministarstva energetike? Jel nije dovoljno što je napisala četiri knjige i što predaje na Megatrendu?

Onda se setim Mihajlovićkinog naslednika u ministarstvu rudarstva i energetike, Aleksandra Antića. Rekoh, ček’ da vidim šta je on, možebiti, doktorirao? E, tu mi se tek pobrkali lončići. Jedni kažu, i to je verzija iz biografije na sajtu Vlade Republike Srbije, da je diplomirani ekonomista. Vragolan prikriva gde i kada. Drugi, da je završio Višu poljoprivrednu školu i da je agronom.

A od karijere samo podaci o političkom angažovanju. Oznojio se najviše u Upravnom odboru JAT – a i kao predsednik Skupštine JAT tehnike. O, pa dobro, to ga je preporučivalo za ministra saobraćaja. Ume čovek da leti.

Danas je Dan mentalnog zdravlja. Nemojte guglati o našim vladarima. Preče vam je zdravlje, a možda natrčite i na psihotest Zorane Mihajlović.

IZVOR FOTOGRAFIJE : .exocomics.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *