I to je Srbija

Da li su politički botovi – gotovi?

Izum dobro uvežbanih „političkih“ internet vojnika, naprednjaci su, na domaćem terenu, preuzeli od demokrata. Kažu da je botovanje poprimilo svetske razmere od dolaska na vlast demokrate Baraka Obame 2009. godine.

Na domaćoj političkoj sceni, iz ove perspektive gledano, DS je bio jaje, da bi se, tu i tamo, ispililo i poneko pilence. Pilići su u međuvremenu porasli i poprilično se raskokodakali, pa sad već možemo govoriti o ogromnoj FARMI onih koji kljucaju, kokodaču pa i kukuriču.

Vrhovni, republički botovi i njihove pametnice TIMOVI razvili su i na lokalu ažurne i „vrcave komšijske“ botove. Tu armiju zbrdazdolisanih, zbunjenih, često polupismenih ali uvek spremnih pešadinaca, brižljivo prati nekolicina najlojalnijih partijskih poslušnika kojima glavni bosovi rukovode.

Da li će se, objavljivanjem podataka o SNS verziji botovanja, od danas nešto promeniti? I da li je korektno što su objavljeni sasvim lični podaci „desetara“ koji su sada stavljeni imenom i prezimenom za podsmeh normalnom delu Srbije? Hoće li to biti razlog ili bar povod njihovom osvešćivanju jer ih oni zarad kojih su se srozavali nisu zaštitili?

Mnogo je pitanja i nedoumica. Internet je čudo, pa kao i svaka revolucija guta svoju decu. Ovde se, u slučaju botova, skoro može govoriti o školskom primeru naivnosti ali i svojevrsnoj prinudi. Svako će naći opravdanje : da sačuva posao, napreduje u stranci, prehrani porodicu…

Sve se to, možda, može i prihvatiti. Ko su botovi, šta ih je nagnalo ili primoralo na tu, mnogi će reći nečasnu rabotu, nije na nama da sudimo, čak ni prosuđujemo. Ušli su u pogrešan voz. Mašinovođa im se učinio dovoljno mudar, iskusan i pošten da ga poslušaju i slušaju. Danas su iznevereni, kao dete kome su obećali igračku pa je nije dobilo.

Botova će uvek biti, takav nam je sistem – sam ih rađa jer je vazda jednopartijski. Svi koji ne misle isto, naši su unutrašnji neprijatelji, osim ako drug Tito ne kaže da su u pravu. Dakle, od Tita i dalje svi zavisimo. I on je imao svoje botove, ali da li se sećate nekog od njih? Revolucija jede svoju decu.

IZVOR FOTOGRAFIJE : utouchpos.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *