Nešto sasvim lično

Crveno, volim te crveno

Kada bi moji prijatelji morali da me opišu jednom bojom, sigurna sam da bi se složili da je to crvena. Ponekad pomislim da je to boja moje aure, mada se u te stvari uopšte ne razumem. Oni koji se time bave kažu da je energetsko polje koje nas okružuje otisak naše duše, skica ličnog potencijala. Odražava životnu snagu i zdravlje, raspoloženje, osećanja, misli. Tako sam ja sasvim laički i proizvoljno zaključila da je moja aura crvena i nikako drugačije, mada to možda u svetu astro…čega već, znači nešto potpuno drugo.

U radnji prepunoj svega i svačega uhvatiću se prvo za neku crvenu stvar, u izlogu mi za oko uvek zapadnu crvene sandale,tašne, ogrlice, uvek ću pre staviti crveni nego karmin neke druge boje. Monotoniju oblačnog dana razbiću crvenim detaljima ili ću se njima uklopiti u optimizam suncem umivenog jutra.

Nekada sam na događaje koji su mi bili od izuzetne važnosti obavezno oblačila nešto u svojoj omiljenoj boji. Sada sam od toga odustala, ali sam primetila da kad god mi se emocije uskomešaju pribegavam crvenim detaljima. Nema dileme, kada sam posebno srećna izabraću nešto crveno. Ali to će biti moj izbor iako sam strašno besna,tužna ili nekome želim da prkosim.

Ne smem ni da pomislim šta bi zaključili psiholozi kada bi me analizirali, ali u knjižicama popularne psihologije se navodi da crvenu boju vole temperamentne, otvorene osobe, pune samopouzdanja, koje, pak,lako gube kontrolu pa su često impulsivne i reaguju žestoko. Ta sam. Kao bik pred kojim mašu crvenim barjakom. Nikako da izbrojim do deset, da malo bar obuzdam jezik da ne leti ispred pameti. Ali tu sam i da viknem „za mnom“, a ne „napred“ kako mnogi čine.

Boja snage, zdravlja i vitalnosti, crvena je često izbor nekoga ko je ambiciozan, agresivan, snažan i nagao, ali i pun emocija i strasti. Ahh! Da, sebe iskreno i potpuno unosim u sve što radim. Mišljenja sam, nema potrebe time da se bavim, svejedno da li je to kuvanje ručka, rešavanje ukrštenica ili stalni posao, ako strasno ne volim ni to što radim, a ni ljude koji su mi dragi…Onda je uzalud sve.

Napravim ponekad kratke izlete i u druge boje. Jedno vreme sam pokupovala sve nijanse smeđe, pa onda mi je favorit bila žuta, dok prošlog leta nisam mogla da odolim boji ciklame. Ali je crvena uvek bila moj prvi, a i pravi izbor.

https://youtu.be/CBSyWZwtioE

IZVOR FOTOGRAFIJE: goodreads.com

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Comments

  • Negoslava

    Kažu da mi crveno odlično stoji, ali budući da je to boja kojom se privlači pažnja i koja sama po sebi privlači pažnju, jedino crveno što imam je marama. Dobro, i najtamnije crveni ruž, za veče 🙂

  • Suzana Stamenković

    Ooo, crveni ruž za veče se podrazumeva <3 Ako ti dobro stoji, a sigurna sam da je tako, nema razloga da ne nosiš crveno. Ja sam je ove zime preskočila, više nesvesno, nego s namerom. Bila sam previše tužna…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *