Šta Vas interesuje?
Suze sad ništa ne vrede
22. децембра 2014.
2347 pregleda

Suze sad ništa ne vrede

“Vidi mama, varaju ih kao što si ti mene kad sam bila mala” – kaže moja odavno odrasla ćerka pre par dana dok sedimo u poslastičarnici. “Kupuju im – zimski sladoled”.

Zimski sladoled – jedna od onih tako slatkih iluzija detinjstva! Setila sam se ove „prevare“ koju valjda svi roditelji sa puno ljubavi pružaju deci. Od deteta u naručju do onih od pet šest godina svi su prstom upirali u ovu našu omiljenu poslasticu. Pa zamislite koja je divota jesti sladoled u sred zime, još nema opomena „jedi polako, pazi da ti ne curi“.

dete-sladoled

Izvor fotografije : salesblend.com

A onda su prišle dve nešto starije devojčice sa sestricom ili drugaricom od tri četiri godine. I zamolile su tetu da im da dve čaše vode. Stajale su pred kolačima, praveći se da ih ne vide i da ih baš ne privlače. U jednom trenutku najmlađa je prošaputala da hoće zimski sladoled. Jedna od starijih grubo je odgovorila „to nije sladoled, to je običan šlag“, uhvatila je za ruku i bukvalno su istrčale iz poslastičarnice. A najmlađa je napravila lice uvređene, povređene i izneverene devojčice.

pokloni

 Izvor fotografije : niftyentertainment.com.au

Došlo mi je da skočim za njima, da ih vratim i počastim čime god hoće. Ali nisam. Sedela sam kao skamenjena. Tužna i nemoćna. Malo je reći koliko sam se bedno i jadno osećala što nisam reagovala i priredila devojčicama radost. A onda, valjda utehe radi, pomislim možda bi odbile, možda su previše ponosne ili zaplašene. Kakva uteha!

Koliko je dece koja ovih dana darivanja neće dobiti ni zimski sladoled, a kamoli željenu igračku. Kojima detinjstvo nije obojeno čarolijom Deda Mraza, Božić Bate, Detincima, Matericama i Patericama. Dece bez čarolija detinjstva, bez poljupca, zagrljala, ljubavi.

poklon-za-mamu

Izvor fotografije : godagimene.lv

Svima njima mi odrasli dugujemo da bar u vreme novogodišnjih praznika budu samo to što jesu – nevina, čista, bezbrižna deca. Da im priredimo sitnu radost. Ima ih svuda oko nas, osvrnite se i već danas učinite nešto nežno i bajkovito. Biće i vama bolje!

IZVOR NASLOVNE FOTOGRAFIJE : netq6.eu

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Vaš najbolji prijatelj je:

Vidi rezultate ankete

Loading ... Loading ...