Dežurna čula,  Nešto sasvim lično

Kako da zavedem muškarca?

Ako ste pomislili da ću pisati o zavodničkim veštinama koje svaka dama mora da ima ako želi da muškarac njenog života načisto poludi za njom, onda ste se prevarili. Neću pisati ni o šarmu,lepoti, inteligenciji, ni o vrtoglavim štiklama, seksi vešu, crvenom karminu, pikantnim porukama, ali ni o proverenim receptima naših baka da ljubav na usta ulazi.

Na ovu priču podstakao me je tekst u današnjem dodatku jednih dnevnih novina, baš sa tim naslovom „Kako da zavedem muškarca?“, na koji sam se ustvari i upecala. A onda i pošizela.

Iz cipela me je izuo jedan od sagovornika, predstavljen kao instruktor „NLP zavođenja“, šta god to značilo. Prema njegovim rečima, prvi preduslov da bi muškarac uopšte obratio pažnju na vas  jeste da vam lice bude simetrično, a dužina i širina lica u  odnosu 1:1,5. Naglasak, tvrdi instruktor, treba da bude na fizičkom izgledu, tako da damama preporučuje kurs profesionalnog šminkanja, zdravu ishranu, fizičke treninge, dobar stil i imidž, koji će prikriti nedostatke, a istaći adute. O, Bože! Gore nego na stočnoj pijaci! Ili govorimo o izboru za mis, kastingu za bordel? U današnje vreme žene se i dalje tako tretiraju? Kao glupačice koje će sve svoje vreme i novac da ulože u stvaranje lažne slike o sebi, zaboravši na pamet i zdrav razum, kako bi se svidele nekom tipu koji od svojih stavova, navika i manira ne bi odstupio ni pedalj. A šta sa onim „jadnicama“ koje se sebi sviđaju takve kakve jesu, koje znaju koliko vrede? Da li tip i muškim polaznicima svoje škole životnih veština preporučuje da izgledaju tip-top, kao da bi svakog trena mogli biti uslikani za naslovnicu? Verovatno se u toj školi životnih veština polazi od pretpostavke da su žene očajnice, koje će sve učiniti da bi osvojile nekog lafa. I to u 21.veku!

Iz ženskog ugla stvari su potpuno drugačije. Gospođa, koja je trener ličnog razvoja (očigledno se u novoj nomenklaturi zanimanja ne snalazim), u istom tekstu tvrdi da je najveća zabluda da su u muvanju najvažniji fizički atributi i objašnjava da je u zavođenju mnogo važnije umeti nego imati! Hvalim te Bože! Nisam pošizela, još neko misli kao i ja. Ona kaže i da prave muškarce najviše uzbuđuje ženski um, njena inteligencija, dovitljivost, vedar duh, kao i da su pravi magnet za jači pol dame koje ostavljaju utisak da su same sebi dovoljne i da je veza sa muškarcem stvar njenog izbora, a ne nužde!

Priznajem da mi nikada ne bi palo na pamet da unajmim instruktora zavođenja ili trenera ličnog razvoja, kako god, ali sa godinama i iskustvom koje imam, uvek bih se složila sa mišljenjem citirane gospođe.

Od našeg karaktera, vaspitanja, društvenog miljea zavisi kako ćemo se ponašati kada želimo da privučemo nečiju pažnju i na šta smo sve spremne kada želimo nekog da zavedemo. Lično, mojoj romantičnoj prirodi više leži da bude zavedena.

IZVOR FOROGRAFIJE. www.google.plus

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail