Nešto sasvim lično

Kolačić sudbine

“Zablistaćete u ljubavnoj romansi”, poruka je koju sam sinoć dobila u kineskom kolačiću sreće. Lice mi se razvuklo u osmeh, a toplina razlila telom.

Istina, ne verujem u horoskope, gatanja, predskazanja, sudbinske znake, a ponajmanje u fabrički pakovane kolače sa porukom koja može da promeni život, ali lepa mi je i sama misao da mi se neko nada, čeka, čezne za mnom.

Svako od nas, priznao to ili ne, ima u sebi tu malu dozu romantike i ludosti, koja čuči negde dobro sakrivena i čeka da je dozove nečiji pogled, osmeh, uzdah.

I bez obzira koliko godina imamo i kakav život vodimo, uvek, kao heroine iz ljubavnih romana, čeznemo da nam neko otvori dušu i podari srce na dlanu,da nas strasno voli i uzdiše za nama.

Pogled koji opija, šapat koji dobuje po akordima naše duše, snovi duginih boja, slatko iščekivanje…ah, romansa!

Skloni smo da verujemo samo u ono što želimo, pa tako iz svega što čujemo, vidimo, pročitamo, zadržimo ono što nam odgovara, a ostalo zaboravimo.

U kolačiću koji sam pre nekoliko godina dobila iz Amerike bila je poruka “Zbog iskrenosti ćete uvek biti na dobitku”. Čuvam je i sada u novčaniku jer se ponosim svojom iskrenošću i hrabrošću da uvek kažem ono što mislim, da branim ono u šta verujem i ljude koje volim. Nisam zbog toga uvek bila na dobitku, ali mi je savest mirna. Iako,kao što rekoh, u to ne verujem, poruku sam ipak zadržala, jer kao da je za mene pisana.

Zadržaću i ovu ljubavnu. Nikad se ne zna.

IZVOR FOTOGRAFIJE: rock.genius.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail