Gosti na blogu,  Nešto sasvim lično

Muški pogled na ženske cipele

„Znači, kupujem one ciklama sa kajšićem definitivno, odlepila sam koliko su dobre….“

„Ma kupi, fenomenalne su…“

Poznat vam je ovaj dijalog. Ovako razgovaraju prijateljice o, za mnoge žene, najvažnijoj stvari na svetu CIPELAMA. Daleko sam ja od njih; nije da mi nije stalo do lepe i udobne cipele, ali sa mnogo manje emocija ih kupujem i ovaj izmišljeni ženski razgovor je tek da vas podsetim da je tipičan za moj rod. A ako mislite da muškarci o vašim cipelama umeju samo da kažu „O ne, zar još jedan par“ – varate se.

Bila sam student i jednog toplog maja uputila sam se na Novi Beograd do drugarice, a sunčan dan dao mi je inspiraciju da se malo raskomotim i obujem lakovane baletanke koje su imale napred ukras od sjajnih šljokica. Ništa posebno i ekstravagantno, ali idu mi u susret dva mladja Roma i ja sad očekujem komentare na moju kratku suknju, a jedan će prijatelju do sebe „Vidi što su dobre cipele…“

Setila sam se ovog neobičnog iskustva pre neki dan kada sam posle toliko godina, opet od nepoznatog muškarca čula komentar na moju obuću. Žurila sam na posao, u svojim plitkim, ravnim, čokolada boja cipelama, kada je jedan od četiri srednjoškolca koja sam usput prestigla, rekao drugovima „’el su ovo muške cipele…“

Za trenutak sam imala želju da se okrenem i kažem mu da bi svakako mogao da ih nosi i muškarac uske noge veličine 38, ali predomislila sam se i nasmejala kao i prvi put.

I tako, dva slučaja dovoljna su da vam sada kažem; ako primetite muški pogled na donji deo vašeg tela, ne budite uvek sigurni da ON gleda u vaše noge. Možda su mu zanimljive i cipele…….

AUTOR: Darinka Mihajlović

IZVOR FOTOGRAFIJE: fancy.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail