Treperenje duše

U Novoj godini jedna stara želja

Jutros mi zazvoni telefon i na moje “molim“ ženski glas reče „ej“, ja opet „molim“ a ona „aj siđi dole na kafu i rakiju“. Na moje „pogrešili ste“ ona naravno spusti slušalicu. Bez izvinjenja. Tako mi je počeo poslednji ovogodišnji dan.

U trenutku sam se i nasmejala i iznervirala. Razmišljam kako li će i da li će „moja komšinica“ dočekati ponoć kad se već od jutra zaliva rakijom. Onda mislim, tako ženi došlo, valjda joj je svega dosta pa ko veli da da oduška sebi bar danas. Da isprati staru kako je i zaslužila. To je njen način.

Iznervirala me što je spustila slušalicu, bez „izvinite“ a onda sam shvatila da je od takve osobe to iluzorno očekivati. Dakle, smanji očekivanja pa se nećeš ni razočarati. To nije novo, ali zaboravljamo koliko je mudro.Best-Colorful-Christmas-Wallpapers-8

Sama sam sebi zabranila da pravim kojekakve spiskove i preseke ove godine. Hoću da pamtim samo ono lepo, a toliko je toga bilo: veridba mlađe ćerke, poklon putovanje u Prag od obe ćerke, starija se preselila u toliko voljeni Novi Sad, rodile se dve divne bebe, Lana i Pavle, otvorila sam sopstveni blog sa prijateljicom, krenula u neki novi svet… Ihaha, dovoljno za više godina.

O lošem baš neću da razmišljam jer znam da je moralo da se desi kako bih krenula dalje. I znam da će mi se otvoriti mnoga vrata na koja zakucam, samo treba upornosti i strpljenja. Biće svega, samo da je zdravlja. A znate šta? I ono se čuva, to sam tek skoro shvatila. Koliko uložiš, toliko dobiješ.

Šta želim sebi? Mnogo toga, ali je sve uobičajeno : da su mi deca živa, zdrava i srećna, da imam dovoljno ljubavi, prijateljstva, radosti i zagrljaja. Bogami i posao a sa njim i para. Ništa posebno, osim jedne davne želje : da pronađem svoju Jokicu, najdražu i najbolju prijateljicu koju nisam čula i videla od 1988. godine. Ako mi 2015. godina nju podari znaću da je snaga mojih sećanja na naše prijateljstvo pobedila i verovaću da se čuda događaju.

Kažu da svaka osoba u našem životu ima određenu ulogu i kada je završi ona ode. Ali, ima i onih koje se vraćaju jer je njihova misija večna. Tako je i sa mojom Jokicom.

novogodisnji-ukrasi

Izvor fotografije : info.abril.com.br

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *