Nešto sasvim lično

Pišem, dakle postojim

Novo jutro!

Toliko simbolike u te dve reči. Novi početak za nas dve, čiji se životni putevi prepliću poslednjih godina. Novi poslovni izazov u koji zajedno ulažemo pola veka novinarskog iskustva. Nova mogućnost da svoje stavove, razmišljanja, opažanja i kritike javno iznesemo, bez bojazni da će to iz bilo kog razloga biti cenzurisano ili sankcionisano. Nova nada da sve što poželiš jakom voljom možeš i da ostvariš.

Od ideje do realizacije prošle su dve nedelje. Da, hoćemo da pišemo, to oduvek i radimo. Pa, zašto to onda ne bi bilo nešto samo naše?

I prethodne sajtove koje smo radile, a digle smo ih praktično od nule, smatrale smo svojom decom. Najpre televizijski. Danonoćni rad da se bude prvi, bolji, zanimljiviji od drugih. Sitničarenje do besvesti, od teksta, preko naslova, do fotografije. Čitanost je rasla srazmerno uloženom znanju, trudu, neprospavanim noćima, izgubljenom vidu. Za pola godine dnevna poseta bila je skoro jednaka broju stanovnika našeg grada. Neverovatno!

Potom je usledio rad na zvaničnom gradskom sajtu. Svi događaji od interesa za grad, najave dešavanja, dokumenta, vesti, foto galerije…Vrlo brzo mediji su počeli da preuzimaju tekstove i fotografije. Verovatno nema lokalne samouprave u Srbiji čiji zvanični sajt beleži toliku posetu kao naš.

Ali, ni on nije naš. Hajde nešto na šta ćemo biti ponosne, gde naše iskustvo, pronicljivost, kreativnost, mogu doći do izražaja.

Kada smo odabrale temu, osmislile ime i rubrike, a naša pametnica Maja odradila lavovski deo posla, od registracije domena i zakupa hostinga, instalacije bloga, nama je ostalo da pišemo.

Neverovatno! Za samo 48 sati na blogu je bilo više od 2.000 ljudi! I to bez kampanje! Brojka o kojoj nismo mogle ni da sanjamo.

Većinu interesuje ko to i o čemu piše, žele da nas upoznaju, drugima smo lično ili profesionalno drage pa žele da nas podrže, treći su tu da budno motre na nas… Nije ni važno, svi su dobrodošli!

IZVOR FOTOGRAFIJE: www.theweddingcircus.com

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail