Gosti na blogu

Povratak na Santorini, osmi deo

Jedan od najinteresantnije građenih, a po mom mišljenju i najlepši hotel na kalderi Santorinija je svakako Honeymoon Petra Villas. Današnji vlasnik, a i menadžer ovog kompleksa je Nikolas Renieris, najmlađi od trojice braće, sin Janisa i Marije. Pre mnogo godina bio je jedan od dečurlije sa kojom se moja starija ćerka, tada četvorogodišnjakinja, igrala u uličici u kojoj smo živeli. Naš sokak, sa puno stepenica, bio je idealan za vratolomije koje je Nikolas izvodio na svom crvenom BMX biciklu. Njegovim umećem deca su bila oduševljena, a moja Konstantina ostajala je otvorenih očiju i usta svaki put kada bi Nikolas i BMX bili u vazduhu.

Izgrađen na najisturenijoj steni Kaldere, danas sa 25 soba, hotel pleni svojom lepotom. Posao je započeo otac porodice, Janis, davne 1969. godine kada je iznajmio oronule i napuštene kuće, sazidane pre 1900. godine, preuredio ih i počeo da ih iznajmljuje. Dve decenije kasnije došao je na ideju kako da ogromnu stenu, koja izranja iz mora, na visini od oko 400 m nadmorske visine pretvori u sobe sa jedinstvenim pogledom. Kao David borio se sa morfološkom strukturom obronka 20 godina da bi hotel dobio današnji izgled.

Cena soba za jednu noć je od 300 do 1000 evra, a najveći broj zaposlenih su nosači putnih torbi. To i ne čudi jer treba se izboriti sa mnogobrojnim stepenicama Kaldere na putiću koji vodi do hotela, a koji je na 30 m od mog stočića.

Svaki kutak kompleksa i svaka soba imaju nešto jedinstveno, nešto drugačije, originalno.

Veliki bazen koji je izgrađen na ivici stene i odakle se pruža pogled u nedogled, jedan je od najslikanijih I najupečatljivijih objekata ovog dela ostrva.

Nikolaki, kako sam ga zvala, danas ima 26 godina, izrastao je u prelepog mladića, sa onim šeretskim osmehom u očima. Seća se oduševljenja male kovrdžave devojčice njegovim biciklističkim vratolomijama, kao i da je bio u crkvi na krštenju moje mlađe ćerke.
I danas vozi bicikl. Ima i preslatkog psa Spukija, stručnjaka za lisice, koji, moram da primetim, voli moje pohovane tikvice.

Pisaću o hotelu i narednih dana, a ako ste nestrpljivi da pogledate kako izgleda, posetite njihov sajt www.honeymoonpetra.com

autor: Suzana Spasić Stamatelatos

fotografije: www.honeymoonpetra.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *