I to je Srbija

Parada spuštenih roletni

Prevrnula sam nekoliko dnevnih horoskopa i nigde ni reč o Putinu. E pa dragi moji astrolozi više vas neću čitati.

Od sada se uzdam isključivo u prognoze RHMZ. Reaguju iz časa u čas. Jutros je bilo da će kiša stati do 15, pa do 14 sada je već do 12. Nezvanično saznajem da obavljaju poslednje pregovore sa onima gore.

Mi ćemo dočekati Putina skromno u krugu porodice, možda baba napravi rusku salatu. Jedan od komentara apropo NJEGOVOG dolaska. Može i ruska kapa, da se zasladimo, dodajem ja.

Nego ova kiša me podsetila na sve one nevoljnike iz majskih i najnovijih septembarskih poplava u Srbiji koji još uvek spavaju pod šatorima. Ne znam koliko ih je, ali i da je jedna porodica pa ne valja. A nije. Sa kakvim li oni ushićenjem očekuju ruskog predsednika i Vojnu paradu. Možda se pitaju gde je tolika vojska bila kad je njima trebalo. Eto nisu znali da se pripremaju za paradu. Sad im je lakše. Mada, i premijer im je odbrusio pre neki dan, kaže dobilili su od države po 3 hiljade evra, MALO-LI-JE!

Naravno da nije, nego smo mi jedan nezahvalan narod. Za tolike pare očas sazidaš novu kuću, kupiš stoku, traktore i sve što si izgubio.

Umirio me Stefanović. Sve je transparentno, znaće se koliko košta parada a i pare su u budžetu bile predviđene. Nije nego, ko i sa poplavama.

“Kiša ne prestaje a ja nemam TV, šta ću sad?” – jadikuju na fejsu. Imaš vremena prijatelju, idi pa kupi, šta ćeš sutra unucima pričati. Da kiša sve spere i opere, osim obraza, a?

Kao da je parada svakog dana. Mislim vojna.Od tolike vojske.

I, ne zaboravite da spustite roletne i sklonite veš sa terase. Osim ako nije majica sa Putinovim likom. To se sme.

Pitam se šta će u Srbiji sutra biti glavna tema i ne mogu ničega da se setim.

IZVOR FOTOGRAFIJE : gdb.rferi.org

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail