Gosti na blogu

Svet će opstati

Rtanj. Na prvi pogled sasvim obična planina, u istočnoj Srbiji, nadomak Boljevca, oko 200 kilometara udaljena od Beograda.

Sve moje slutnje da Rtanj nije obična planina koja je čudesnom igrom prirode i  tektonskim pomeranjem tla dobila oblik piramide, potvrđene su novembra 2012. godine. Na Svetskom kongresu UFO udruženja, održanom u američkom gradu Baltimoru sve je otkriveno: Srpska planina Rtanj centar je vanzemaljskog života i onostranih pojava u celom svetu.

Ova objava privukla je istraživače u Srbiju. Broj  neobičnih pojava je naglo rastao sve dok jedne noći nije konačno potvrđeno da nismo sami u univerzumu.

Sam vrh Rtnja je zasijao jakom zelenom svetlošću, cela planina je podrhtavala i uz strahovit zvuk koji se čuo kilometrima daleko, ogroman svemirski brod spustio se na vrh planine.

Planina se otvorila, otkrivši ogromnu vanzemaljsku strukturu u obliku piramide. Ubrzo su iz prolaza u podnožju piramide izašla tri čudna visoka bića, ljubičaste kože, sa velikim crnim očima i dugim rukama. Vanzemaljci su prišli delegaciji i na srpskom i još deset svetskih jezika izgovorili umirujuće reči: „Dolazimo u miru“.

Kako su objasnili, na Zemlji su  oduvek. Milenijumima nemo posmatraju kako ljudska civilizacija uspeva da svet, uz stalno učenje i mukotrpan rad, ni iz čega dovede do savršenstva, a onda ponovo svojom pohlepnošću i destruktivnošću, uništava ono što su generacije stvarale. I tako stalno iznova.

Sada, kada je Zemlja, po ko zna koji put, ponovo dovedena do ruba propasti, rešili su da otkriju svoje prisustvo i pomognu stanovnicima ove planete da prevaziđu nesuglasice, da unaprede znanje i da, pre svega, poštuju svet koji su stvarali njihovi preci. Oni će im u tome pomoći znanjem, naprednom tehnologijom, izumima o kojima ni najumniji ljudi nisu mogli ni da sanjaju. Predstaviće im i prostranstva širom ove i drugih galaksija u kojima žive napredna bića, koja su umela da prepoznaju svoje kapacitete i stvore idealna društva. Ili, gotovo idealna…

I baš se u toj rečenici krije odgovor na pitanje zašto i ovoga puta Zemljani nisu ostali prepušteni sami sebi, zašto još jednom istorija nije počela otkrićem vatre, crtežima pećinskih ljudi, izumom točka.

Vanzemaljski svet, večita inspiracija naučnika, pisaca, filmskih stvaralaca, iako tehnološki savršen, ipak ima nedostatke koji ga u poređenju sa Zemljom čine praznim, hladnim. Ova ljubičasta, prijateljski nastrojena bića, koja nas kradom milenijumima posmatraju, ne mogu da objasne šta je to što nas pokreće, ne mogu da razumeju tanane niti ljudskih emocija, ne znaju šta je to ljubav, milosrđe, humanost, zašto darivanje ispunjava dušu, zašto pogled na dete osmehom ozari svako lice. I to je ono što u kontaktu sa nama žele da nauče.

Poštena nagodba. Nama tehnološki napredak, njima osećanja. Nama super-računari koji reaguju na umne impulse, njima radost.

Zar je trebalo da nas vanzemaljci podsete šta su prave ljudske vrednosti, da treba negovati i razvijati svoja osećanja, da treba poštovati druge?

Od prvog susreta sa vanzemaljskom civilizacijom, jedno je sasvim sigurno: Svet će opstati.

AUTOR TEKSTA: Aleksandar Stamenković

IZVOR FOTOGRAFIJE: inewsgr.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

4 Comments

  • Suzana Stamenković

    I ja! Ne verujem u vanzemaljce, ali ima nečeg mističnog u Rtnju :). U stvari, ovaj deo Srbije je za mnoge pun neobičnih tajni!

  • cy3a

    Дивна, поучна прича. Хвала и Александру, а и теби што си је поделила са нама 🙂

  • Gost bloga

    Hvala ti. Aleksandar je pisao pre nekoliko godina, u prvom razredu Gimnazije, kada je konkurisao za Petnicu. I prošao.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *