Kružni tok

“Od estradnog menadžera do gej ikone”

“Što je babi milo to joj se i snilo”. Tako je baba u Zaječaru, na ovogodišnjoj Gitarijadi, sanjala o nekih početnih 150 hiljada posetilaca da bi, pre neki dan, Saša Mirković, estradni menadžer, nonšalantno pomenuo cifru od 300 hiljada. Ko je ikad bio na Gitarijadi, odnosno u park šumi Kraljevica, dobro zna da ovo čak ni baba ne može da sanja.

Avaj! Nije to jedini Mirkovićev spin. Upriličio je, kao i prošle godine, svečano otvaranje Gitarijade na Feliks Romulijani. Dozvolio je da zvanični program kasni skoro sat vremena i da ga čekaju svi jer gospodin je, po običaju, kasnio. A domaćin, gradonačelnik Zaječara, Velimir Ognjenović nije imao petlju da kaže “Počnite!” Unervozio se, gledao u pravcu iz kojeg je očekivao da se pojavi “veličanstveni” a kad je, konačno, prvom redu zvanica prišla Mirkovićeva prijateljica, odahnuo je. I naravno, ona je sela u prvi red, među VIP zvanice. U kojem je, uzgred budi rečeno, bilo mesta na pretek jer se ama baš niko od silnih pozvanih predstavnika ministarstava, ambasada i sličnog, nije pojavio!

E, sada je estradni menadžer evoluirao svoju zloupotrebu Feliks Romulijane, obnarodujući ideju o prajd festivalu na ovom kasnoantičkom lokalitetu. I pozivajući se na Galerijev Edikt o toleranciji za koji, iole upućeni, znaju da se bavi isključivo verskom tolerancijom.

“U Nikomediji, današnjem Izmiru u Turskoj, rimski imperator Galerije, graditelj palate “Feliks Romulijana”, kod Zaječara, 30. aprila 311. godine doneo je edikt o toleranciji hrišćanstva”, piše u zvaničnim dokumentima.

Da bi Mirkovićevu brljotinu koliko toliko izvukli, poslušnici u Gradskoj upravi, na čelu sa gradonačelnikom Ognjenovićem, juče su potpisali Memorandum o saradnji sa  predstavnikom Gej strejt alijanse Lazarom Pavlovićem, inače Zaječarcem a događanja na Romulijani prestavili kao “Zonu tolerancije”. I kao muzički festival pa ko dođe, dođe. Mislim, ko je dovoljno tolerantan. O Mirkoviću već pišu anale “ od estradnog menadžera do gej ikone”.

Ah da, valja pomenuti da je na otvaranju ovogodišnje Gitarijade Mirković dobro izviždan. Mladi ljudi koji su došli da čuju Viva vox, Boru Čorbu i druge, skarednim rečima su pozdravili njegov izlazak na pozornicu. Kažu, opasno se naljutio a organizatore kaznio?!

Najsmešnija je priča da je ekstra poludeo kada su novinari i fotoreporteri objavili fotku njegove prijateljice. I naredio svima, preko savetnika gradonačelnika Aleksandra Milivojevića da se te fotke hitno skinu. Nisu ga svi poslušali, dakako.

No, ipak je centralno pitanje hoće li konačno reagovati UNESKO na čijoj je listi svetske kulturne baštine Feliks Romulijana od 2007. godine? Ili će dozvoliti da jedna, po mnogo čemu, skaredna ambicija estradnog menadžera, doživi svoju praktičnu realizaciju? Videćemo!

IZVOR FOTOGRAFIJE :cagle.com (ilustracija)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *