Kružni tok

Nebuloze bivšeg naprednjaka

Gotovo da nema političara u Srbiji koji se ne služi lažnim obećanjima. Na to smo svikli, posebno u predizbornim kampanjama. Ali, retki su oni koji sa takvom praksom bezočno nastavljaju i kad dođu na vlast. Pljušte obećanja, kako vreme prolazi sve grandioznija. Da bi se zaboravilo na prethodna neispunjena, manja.

U konkurenciji “lažnjaka” vrlo se visoko kotira predsednik Skupštine Grada Zaječara, Saša Mirković, takozvani “mag manipulacije”. Što se, ruku na srce, od estradnog menadžera i očekuje!

Mirković, međutim, nije samo po tome poznat. On prosto ima neutaživu potrebu da, malo malo, zloupotrebljava decu u svrhu svog bljutavog političkog marketinga. Zamislite kako je u Srbiji krajem avgusta odjeknula vest da će od 1.januara 2015. godine biti besplatni vrtići za sve mališane iz ovog grada.

“Od 1. janura 2015. godine vrtići u Zaječaru će biti besplatni za sve , nećemo da odvajamo mališane nikako. Svi su oni jednaki i isti i smatram da svi moraju da uživaju u bezbrižnom detinjstvu. Mi, kao grad, ćemo se potruditi da najmađim stanovnicima  Zaječara obezbedimo sve ono što je potrebno kako bi što lakše odrastali. To je jedan od razloga zbog čega smo se odlučili na ovaj korak”,

rekao je tada Mirković. I ostao živ.

Svoju, konstantnu i dokazanu brigu o deci Grada Zaječara, Mirković je promovisao i u martu kada su u njegovim medijima osvanuli tekstovi tipa:

“Predsednik Skupštine grada Zaječara Saša Mirković rekao je da će iz gradskog budžeta biti izdvojeno 100.000 evra za renoviranje porodilišta pri Zdravstvenom centru u Zaječaru, a u planu je da radovi budu završeni do kraja godine!

„ Nećemo dozvoliti da se deca u našem gradu rađaju u lošim uslovima, jer svako dete, svaki novi život ima pravo da se rodi okružen lepom realnošću. Deca su naša budućnost i na njih prvenstveno moramo da mislimo. Želimo da trudnicama i porodiljama učinimo boravak u porodilištu što lepšim. Bolji uslovi ohrabriće mlade parove da se odluče na tako jedan važan korak  kao što je proširenje porodice. Cilj je da što više mališana dođe na svet u našem gradu i da tu i ostane“ , dodaje Mirković.

beba

Izvor fotografije : tribune.com.pk

Brigu je, do danas, pokazao i tako što ne poštuje sopstvenu odluku potvrđenu na skupštini da će svaka nezaposlena porodilja godinu dana mesečno iz budžeta dobijati po 30 hiljada dinara. Kada je bilo jasno da od toga nema ništa, onda je u aprilu naterao odbornike da glasaju za novu odluku kojom se za prvo dete iz budžeta dobija 50, za drugo 75 a za treće dete čak 100.000 dinara. I tako u krug. Po sistemu manje greške se lako otklanjaju većim greškama. Pardon, manje neistine većim. Da budemo fini.

U fazi kada je bio dobar sa Mirkom Alvirovićem i pojavljivao se više puta u emisiji “Sat”, Mirković je obećavao i ovako nešto:

Nacionalna vozačka akademija, u saradnji sa Gradom Zaječarom, otvoriće Regionalni centar za Istočnu Srbiju.

Da li vam zvuči poznato ili ste već zaboravili bajkovitu priču o tome da će se na” Kraljevici napraviti staza za školu bezbedne vožnje, za prezentacije, testove, merenja i ispitivanja vozila, edukaciju i zabavu na jednom mestu”.

U lancu olako datih obećanja, predsednik Skupštine Grada Zaječara, “izvalio” je ovo 5. marta, kada su u poseti bili  predstavnici NAVAK – a ( vlasništvo Mirka Alvirovića) i Đovana Mazoki, vlasnica Vairano kompanije iz Italije.

I, da ne zamaramo više. Samo još da pomenemo obećanje da će u Zaječar dovesti Al Dahru, lidera u agrobiznisu regiona Bliskog istoka, koja ima fabrike u Americi, pet pogona u Španiji, u Maroku gaji masline, u Pakistanu pirinač, u Namibiji južno voće…

O akvaparkovima u Nikoličevskoj banji i sličnim turističkim bumovima. O grčkim investitorima koji samo što nisu stigli u Zaječar. O JP Weberu koji će otvoriti predstavništvo za Srbiju i dovesti nemačke investitore. Zbog toga je u drugoj polovini septembra putovao u Dizeldorf!

Ehej, ima još mnogo tugaljivog, senzacionalističkog i praznog. Zaječarci su to, konačno shvatili i ne nasedaju. Još samo Mirković veruje da mu neko veruje.

IZVOR NASLOVNE FOTOGRAFIJE : beta.hardrockfm.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *