Kružni tok

Pobrkao si lončiće, Mirkoviću!

Mag manipulacije, još uvek aktuelni predsednik Skupštine Grada Zaječara, Saša Mirković, ne prestaje da izvrće činjenice, pokušavajući i dalje da svoje stavove predstavi jedino merodavnim.

Tako je juče, na vest da je Izvršni odbor SNS – a, doneo odluku o njegovom isključenju iz stranke, to prokomentarisao ovako:

“Neko očigledno nije dobro pročitao Statut SNS, jer člana Glavnog odbora ne mogu odstraniti dekretom na IO. O tome će odlučivati Skupština i Glavni odbor SNS i nadam se da ću tamo imati priliku da kažem ono što nisam mogao na sednici IO, gde me nisu ni pozvali.”

Priznajem, našla sam se među onima koji nisu pročitali Statut SNS pa to danas učinih. Dakle, u članu 63. koji nabraja nadležnost Izvršnog odbora, pod brojem 10 doslovce piše “da  Izvršni odbor donosi odluke o izricanju disciplinskih mera članovima Stranke, osim članovima Predsedništva”.

Kako Saša Mirković nije član Predsedništva, jasno je da Izvršni odbor ima pravo i obavezu da mu izrekne disciplinsku meru. Nije, inače, reč ni o kakvom dekretu, već legalnoj i legitimnoj odluci.

Smešno je i tužno što se, u nastavku, Mirković žali kako nije pozvan na sednicu Izvršnog odbora na kojoj se o njemu odlučivalo. Gde li je to našao u Statutu?

Da mu olakšamo očigledno nesnalaženje u Statutu stranke kojoj je “ po slobodnoj volji” kako sam potencira pristupio, na ovakvu odluku o isključenju iz stranke ima pravo da se žali Glavnom odboru. Srećno mu bilo!

Manipulaciju Mirković nastavlja već u sledećem pasusu (citiramo):

“Još 8. septembra sam ponudio ostavku odbornicima u Zaječaru i jednoglasno su je odbili, čak i oni iz opozicije – kaže Mirković za Blic, navodeći da su njegova primanja na obe funkcije 60.000 dinara mesečno”.

Nije najvažnije, ali valja pomenuti da sednica Skupštine grada nije održana 8. nego 4. septembra. A istina, o kojoj svi odbornici SNS ćute, je da je iskorišćen neki stari obrazac sa potpisima na koji se, prema potrebi, stavlja zaglavlje. Da je tako, potvrđuje i podatak da je među potpisnicima bio i odbornik koji se tog dana baškario na moru. Slično kao i u već zaboravljenoj aferi Bodrum!

Potpisani ( odborici SNS i to ne svi) tobože su zahtevali da se glasa o njegovom poverenju. S obzirom da je glasanje tajno, a da je predsednik Skupštine već tada sumnjao u lojalnost nekih, on im je zabranio da glasaju! Jedini je Mirković uzeo glasački listić i ubacio u kutiju.

Opozicija, naravno, u toj farsi nije htela da učestvuje. Tako je Mirković neglasanje, izvrnuo u opštu podršku vlasti i opozicije i na konferenciji za novinare lokalnm medijima slavodobitno izjavio:

„Zahvalan sam i odbornicima vladajućе koalicijе, a još višе odbornicima opozicijе. Kada poslе godinu dana rada nisu glasali za mojе razrеšеnjе, onda mi jе puno srcе“, rekao je Mirković.

Dakle, glasanje nije uspelo, odnosno nije ga ni bilo, ma kako to Mirković tumačio. Kao predsednik Skupštine grada on to mora da zna. Hoću da verujem. Poenta je, ipak, zašto mu je ova cirkuska predstava trebala?

Da li je već tada znao da će ga isključiti iz stranke? Sasvim verovatno pa je, kako se to kaže, pripremao teren. Da se obezbedi još šest meseci na mestu predsednika Skupštine grada. Jer, kad se jednom ne izglasa nepoverenje, onda je miran šest meseci.

Pobrkao si lončiće, Mirkoviću. Tebi nije izglasano poverenje jer glasanja nije ni bilo! Pogledaj malo Poslovnik o radu skupštine, na primer.

Po oprobanom, manipulativnom obascu ponašanja jer drugačije ne zna, Mirković i danas nastavlja priču u koju sada po potrebi ubacuje i druge igrače ne bi li u prvi plan izbacio tobožnji raskol između Vučića i Nikolića i sebe predstavio kao žrtvu Nikolićevog klana.

No, vratimo se prvoj vesti koja je još iste večeri objavljena na sajtu Nedeljnika timočke krajine o tome da je Saša Mirković isključen iz SNS:

Estradni menadžer Saša Mirković, predsednik Skupštine Zaječara, isključen je večeras iz članstva Srpske napredne stranke – potvrđeno je nedeljniku ”Timočke”.

Mirković je isključen na sednici IO SNS nakon što je konstatovano da nije podneo ostavku na jednu od dve funkcije, jer je, pored predsednika Skupštine Zaječara, bio i narodni poslanik SNS.

Sednici IO SNS, na kojoj je Mirković isključen iz te partije, pored predsednika IO Radomira Nikolića, prisustvovao je i Aleksandar Vučić, premijer Srbije.

Obratite pažnju na poslednji deo poslednje rečenice ove vesti.

IZVOR FOTOGRAFIJE : novosti.rs

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail