Kružni tok

Sloboda medija? U Srbiji? U Zaječaru?

Odluke, odluke! Taman rešim da odmorim vaš i svoj mozak od karikaturalnih izjava isključenog naprednjaka Saše Mirkovića, kad ne lezi vraže. Evo njega opet u poznatom maniru. Siguran je da sloboda medija u Srbiji postoji.

Danas je ovo u šta ni sam ne da ne veruje, već u praksi neprekidno dokazuje i to na primeru svoje TV Best i portala Best, blagoglagoljivo izjavio na sednici Odbora za kulturu i informisanje. A šta je zapravo uradio?

Iskoristio je dolazak Zorana Živkovića u Zaječar, koji je pre nekoliko dana na ulici razgovarao sa građanima kao narodni poslanik, da mu ponudi gostovanje na TV Best. I ovaj je, ma kako ne bio naivan, natrčao na loptu jer je svako pojavljivanje u medijima opoziciji dobrodošlo. E, onda je Mirković naredio da se CD sa tom emisijom umnoži i danas je podelio članovima Odbora. Sramotno i bedno.

Šta se događa iza kulisa? Novinar koji je radio emisiju dobio je, naravno, smernice ali, iz samo njemu znanih razloga, nije postavio sva zadata pitanja. I zbog toga je, kako saznajemo sasvim pouzdano, novčano kažnjen. To mu je saopštio glavni i odgovorni urednik.

Taj isti, isključeni naprednjak Saša Mirković inače za godinu i više dana koliko je predsednik Skupštine Grada Zaječara nijednom odborniku opozicije nije dozvolio ni da pomisli da gostuje na TV Best. Kada ih je, u par navrata, “puštao” u prilozima da izgovore minut dva sa skupštine to je uvek bilo u nekom drugom kontekstu, izvrnuto onako kako njemu odgovara. To najbolje znaju novinari koji padaju na nos dok ne izmontiraju po volji gazde.

Da ne govorimo o silnim zloupotrebama i kako sve one koji mu iz bilo kojih, a najčešće političkih razloga ne odgovaraju, šikanira, omalovažava i vređa prilozima nedostojnim bilo koga. Bez povoda, argumenata, činjenica. Kako je politički tonuo tako je bivao sve beskrupulozniji i bezobrazniji u obračunu sa neistomišljenicima.

Sloboda medija? U Srbiji? U Zaječaru?

IZVOR FOTOGRAFIJE : jalisadanielle.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *