Kružni tok

Zadeni za pojas, Mirkoviću!

Čovek zapeva, zaigra pa i za pojas zadene. I kaže sebi e sad je dosta. Mislim, razumete, ovo se odnosi na normalne ljude.

Čitam i gledam ovih dana kako se jedan od isključenih naprednjaka, Saša Mirković, predsednik Skupštine Grada Zaječara, uporno koprca da dokaže da nije kako zapravo jeste.

I kako je on još uvek neprikosnoven u Zaječaru a njegovi odbornici nepokolebljivi te će do kraja ostati uz njega. A kraj mu je kada ga smene sa mesta predsednika skupštine, što je politička neminovnost. Pa neće valjda naprednjaci ostaviti da gradom na Timoku rukovodi onaj kojeg su zbog nepoštovanja partijske discipline sami smenili?

Ko u to veruje? Niko, pa ni njegovi odbornici. Pardon, odbornici SNS – a.

Znam da im nije lako, jer gazda rukovodi ucenama, podmićivanjem, pretnjama. Zivka ih, okuplja, tera da se kunu u lojalnost. Oni koji se otrgnu kontroli, bivaju proglašeni izdajnicima, lopovima, nezasitima, nezahvalnima…a sve im je pozapošljavao, na primer. Preko svojih medija Mirković ih stavlja na stub srama, optužuje za pronevere, krađe, za sunovrat celog grada.

Pre neki dan je izveo sličnu, već dobro znanu, predstavu. Mislim da ih većinu baš, izvinite na izrazu, zabole!

Okrenuće mu leđa, koliko već sutra. Naravno da to ne smeju javno da kažu i pokažu. Jer je šef spreman na sve, kao ranjena zverka. Oni, i ne samo odbornici, to najbolje znaju. Viđali su ga u kojekakvim raspoloženjima i stanjima. Samo, sada to više ne pali. Jedno misle, a drugo će uraditi. Naučili su to od njega, da treba biti licemeran, prevrtljiv, nepostojan. Ponašaće se onako kako se Mirković ponaša : ići će za svojim interesom, ne za njim. A interes im je, valjda, da ostanu u SNS!

IZVOR FOTOGRAFIJE : blognews.am

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *