I to je Srbija

URA, nema đačkih knjižica!

Ono o čemu su generacije đaka maštale, konačno se ispunilo. Na kraju polugođa roditelji neće dobiti alibi za batine, grdnju i ko zna kakve zabrane tipa „govorio sam ti da učiš!“ jer neće moći da mašu đačkim knjižicama. Bravo za prosvetne radnike koji su se, iz besa i nemoći, setili kako da se osvete državi koja im smanjuje platu. Učenici se raduju a oni su, sasvim sigurno, ponosni na najnoviji genijalni izum.

Ne pamtim da su prosvetari ikada štrajkovali zbog loših uslova rada (a ima škola, pogotovo seoskih, gde se učionice još greju na furunče, deca idu u poljski wc a sede za drvenim klupama), zbog toga što im je nastava na niovu prošlog veka bez kompjutera, kabineta, laboratorija, zbog toga što sebi dozvoljavaju da redovno kasne na časove, što idu po kojekavim seminarima na kojima je ćaskanje i ispijanje kafe glavna fora…a vraćaju se isti kakvi su i bili. Što nemaju volje i želje da sa učenicima ozbiljno i odgovorno rade.

drvene-klupe

Izvor fotografije : flickr.com

Čast izuzecima! Ima ih u svim školama i svakom, pa i najmanjem mestu, ali oni su kao i dobri, vredni đaci, skrajnuti. Ko im je kriv što neće da se uklope među mediokritete koji vladaju. Iz sopstvenog iskustva znam da su štrajkači gotovo redovno i neradnici koji huškaju i sve su nečim nezadovoljni. Oni imaju vremena da se bave pobunama jer, što bi narod reko „sve rade da ne rade“.

Ali, hvala im za ovaj nenadani novogodišnji poklon u ime većine đaka. Znam roditelje koji su toliko besni na prosvetare da će zabraniti deci da idu subotom u školu kada će, tobože, biti nadoknađeno propušteno. Jer, njih tek niko ne pita da li podržavaju štrajk prosvetara. I šta o tome misle.

IZVOR NASLOVNE FOTOGRAFIJE : brisbanestudents.com.au 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *