I to je Srbija

Bravo Veljo majstore!

Kad bi se, kojim čudom, sprovela anketa o najnesposobnijem i nabezobraznijem ministru u aktuelnoj srpskoj Vladi, moj favorit, i pored žestoke konkurencije, bio bi magistar Velimir Ilić. Sa toliko glupavih izjava i poteza, ipak, nije ovenčan nijedan.

Kad malo bolje razmislim, on ustvari još nije savladao pojam “vanredne situacije” pa mu predlažem da to uzme za svoju doktorsku tezu.

Najnoviji ali ne i jedini primer Veljinih lupetanja svakako je, bez sumnje vanredna situacija u rudarskom Majdanpeku. Nije da on ne zna gde je, dolazio je u predizbornim vremenima i obećavao kule i gradove. Sada kad, ako nikako drugačije, ima bar moralnu obavezu da se pojavi među tim promrzlim i besnim građanima on izvaljuje kako je to stručna stvar, pa neće valjda da popravlja dalekovode!

Sramota je Velja za celu republičku Vladu a i pokazatelj da uvek puca tamo gde je najslabije. Gde su najtupaviji i nestručni do daske. Pokazivao je on simptome ovog svojevrsnog psihodelirijuma i mnogo ranije, ali su oni zataškavani prebacivanjem na neko drugo ministarsko mesto.

Ja sam ga, lično, upoznala 2007. godine, u kampanji lokalnih izbora u Boru gde je sa intimnom prijateljicom, koja je takođe završila u jednom od ministarstava kao kadar, obilazio sela i prosipao bisere. Pamtim da ga je najviše zanimala moja koleginica, atraktivna i mlada crnka, za koju se raspitivao jer “voli piletinu do 25 godina”.

Toliko prostakluka u jednom političaru još nisam videla. Muka ti je i da ga slušaš i da ga gledaš, dođe ti da ga pljuneš i raspališ šamarčinu. To, očigledno, još niko nije uradio jer, pobogu, on je lider Nove Srbije. E, ako je to oličenje nove Srbije, onda smo u vrlo ozbiljnom problemu. Za psihijatriju.

Ne znam šta će i da li će premijer Vučić reći neku povodom najnovijeg cirkuskog ponašanja Velimira Ilića. Onomad ga je, kao, ukorio, javnosti radi, da smiri strasti. Ovaj se, očigledno, nije potresao i presabrao a i kako bi kad drugačije ne ume. Pa Srbijo, trpi ga takvog!

Izvor fotografije : kojeko.info

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *