I to je Srbija

Ko je zaslužio šamare?

Otkud pa sad toliko oduševljenje zbog povratka Šešelja? Jesmo li svi mi zapravo prikriveni radikali ili se samo, kao deca, radujemo što dolazi kum, a kum nije dugme.

Meni se sve čini da je to samo još jedan očajnički poklik dobrog dela obespravljenog i gladnog naroda koji je, opet sam potpuno sigurna, svestan da se u zemlji Srbiji dolaskom vojvode ništa promeniti neće. Bar ne u tom smislu da nam bude bolje, kad slutimo da će biti gore. Mnogo gore.

Ne mogu i ne želim da verujem kako je Hag pustio Šešelja da bi mu se omogućila najbolja moguća medicinska nega i zdravstena zaštita. Tribunal je mnogo štošta ali se humanitarnim misijama nikada nije bavio, ako se pod tim ne podrazumeva satanizacija Srba.

Mnogo mi je bliže istini da je Voja ozbiljno bolestan i da Hag ne želi reprizu kraja Miloševića u „svojim odajama“.

Ali, više od reakcija nas običnih i muljanja Haškog tribunala, iznenađena sam „BUDI-BOG-S-NAMA“ izjavama našeg tribuna po sistemu „nije mi ništa“, premijera i najeklatantnijeg izdajice Vojislava Šešelja, Aleksandra Vučića koji želi „brz oporavak i sl“.

Moguće da će, ukoliko na radio stanicama još uvek postoje pozdravi i želje slušalaca, uplatiti neku na tu temu.

vucic

Izvor fotografije : bh-news.com

Sećam se, davno sam čitala, kako je pre 12 godina izgledao rastanak Tome, Aleksandra i Vojislava koji je dobrovoljno odlazio u Hag. Kažu da je Toma, u jednom trenutku, upitao Voju: „Šta da radim sa ovim Vučićem kad dobije napad?“ a Vojislav mu odgovorio : „Opali mu dva šamara i izbaci ga napolje“. Nije mi to daleko od istine, jer Aleksandar je još onda, kažu oni koji su mu bili bliski, pokazivao ozbiljne simptome. Neću reći čega, nisam psihijatar.

Da li je Nikolić smeo ili hteo da posluša „tatu“ ostaje enigma. Potonja dešavanja pokazala su, u svakom slučaju, da ili šamari nisu vredeli ili ih nije ni bilo. Ili je Toma dobio šamare!

IZVOR NASLOVNE FOTOGRAFIJE : ljleaks.ru

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *