Kružni tok

Zaječarci sve glasniji: Mirkoviću i Ognjenoviću DOSTA JE BILO!

Od vlasti se teško rastati. Ko je se jednom dočepa, grčevito se bori da što duže traje. Laže, maže, obećava – prvi stepen. U drugom – ucenjuje, potkupljuje, zastrašuje. Treći je već unezverenost – u svakog se sumnja, pa prorade prisluškivanje, špijunaža, pljušte krivične prijave.

Ko vlast izgubi, večno sanja o povratku na tron. Opet laži i obećanja – biće bolji, shvatio je greške, neće više nikad, majke-mi. Samo da ponovo i dok ponovo ne zasedne.

Ista sorta ljudi, bolesna od ambicije, volje za moć, alava na pare, pohotna na bahanalije. Mali, beznačajni politikanti. Tako je u Srbiji, od vrha do dna. U svakom gradu i selu znaju takve. Većina ih se klanja, prezire ih i, što bi narod reko, ne benda. Gledaju kako da prežive.

Ipak, i u njima prorad bes. Taloži se, raste i jednom mora da da oduška. To su oni koji imaju petlje da izađu i kažu DOSTA JE BILO. Takav je slučaj u Zaječaru. U roku od nedelju dana dva puta skupili su se nezadovoljni i ljuti. Prozivali su glavne krivce : Sašu Mirkovića i Velimira Ognjenovića. Predsednika Skupštine i gradonačelnika koji zapravo i ne znaju šta te funkcije znače. Jer, njima su poslužile da ojade budžet, unište Zaječar i iznevere Zaječarce.

 WP_20141216_14_52_22_Pro

Da li su vlastodršci zabrinuti? Itekako! Fingiraju kako im nije ništa, “pa šta skupilo se par stotina, a Zaječar ima pedesetak hiljada ljudi.” Ne računaju one koji NE SMEJU da dođu jer rade u Gradskoj upravi, javnim preduzećima, ustanovama i sličnom i svi su listom nezadovoljni. I njhove porodice a onda je to već desetak hiljada. O seljacima da ne govorimo. Jesu li nezaposleni, porodilje, stipendisti, raznorazni ugovorci u toj grupi? Pa naravno.

Ulicama Zaječara širi se nezadovoljstvo. Tinja i rastapa se kao led. To dobro znaju i Mirković i Ognjenović i oni uz njih što nemaju gde jer nemaju karaktera da kažu DOSTA JE BILO.

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *