Zašto blog?

Da se razumemo : ne znamo zašto smo se odlučile za blog.  Ipak, ulazimo u taj svet. Da podelimo sa drugima zapažanja o onome što osećamo, doživljavamo, preživljavamo. Tu, oko nas, za nas i zbog svih nas.

Sladja:

“Danas, posle 30 godina rada u štampi, radiju i na tv, znam jedno: novinarstvo nije profesija nego služenje, nekome – za nešto malo para.

U mom slučaju znanje i iskustvo bili su prepreka. Nekad manja nekad veća ali uvek smetnja. Sada će to biti moja prednost. Ali i odgovornost. Skinula sam ogroman teret. I ušla u novu bitku, za koju se spremam celog života.”

NOVO JUTRO: Ovako je o sebi pisala Slađa. Niko nije ni slutio da je posle pet meseci neće biti…Bolest je bila brza, kratka, surova. Slađa je na neko bolje mesto otišla 12. februara 2015. godine. Ostale su njene priče i sećanje na nju.

Suza:

“Novo jutro!

Toliko simbolike u te dve reči. Novi početak za nas dve. Novi poslovni izazov u koji zajedno ulažemo pola veka novinarskog iskustva. Nova mogućnost da svoje stavove, razmišljanja, opažanja i kritike javno iznesemo, bez bojazni da će to iz bilo kog razloga biti cenzurisano ili sankcionisano.

Nova nada da sve što poželiš jakom voljom možeš i da ostvariš.”