Šta Vas interesuje?
Godina prođe
28. септембра 2015.
2287 pregleda

Godina prođe

Kako su krhki naši životi i kako je sve u njima relativno. I vreme, i događaji. Prošle jeseni u ovo vreme Slađa i ja smo sa Majom i Dacom proslavljale buđenje Novog jutra, našeg čeda koje smo lickale, mazile, ulepšavale do iznemoglosti. Koliko smo ponosa, nade, ljubavi i profesionalnog žara utkale u blog to samo mi znamo. Svaku napisanu reč vagale smo obe, brižljivo birale fotografije, dok je Maja brinula o tehničkim detaljima. Blog je od samog početka imao i svoju fejsbuk stranu, sa vedrim i optimističnim mislima.

Bile smo iznenađene pažnjom koju je Novo jutro izazvalo, čitali su nas i oni koji nas vole i podržavaju, ali i oni kojima smo iz raznih razloga bile trn u oku. Svejedno, radovale smo se svakom novom čitaocu, svakom novom prijatelju na fejsubuk stranici. A i zvanična statistika poseta blogu bila je na našoj strani. Za samo dva meseca više od 30.000 posetilaca! Neverovatno!

Dešavalo se da objavimo i po dva teksta dnevno, jer i kad napustiš novinarstvo, ono tebe ne napušta, teče ti kroz vene, tera te da uvek osmatraš, ocenjuješ i procenjuješ, istražuješ. Mnogi postovi i jesu bili naši novinarski komentari na ono što nas okružuje, mada je većina objavljenih priča otrgnuti deo naših sećanja, emocija, utisaka. One se najradije i čitaju, ali rekord i dalje drže tekstovi o Meši Selimoviću, Ivi Andriću, Desanki Maksimović, Momi Kaporu, Dušku Radoviću i drugim književnim velikanima.„Ko promaši ljubav, promašio je život“, tekst naslovljen po Mešinom citatu, pročitan je skoro 35.000 puta!

Posle Božića sve se promenilo…Slađa se razbolela i ubrzo vinula u neke bolje i lepše svetove. Blog živi, ali mi je teško da pišem bez nje. Nekada sam za dvadesetak minuta mogla misli da pretočim na papir, a sada tek ponekad imam inspiraciju. Praznina u duši je ogromna, ali čuvam naš san jer u njemu ona i dalje živi.

Nekako mi je lakše da uređujem fejsbuk stranicu, neumorno tragam za lepim mislima velikana književnosti, citatima poznatih i potpuno anonimnih ljudi, slikama koje često govore više od reči. Slađa bi se radovala kad bi znala da naša porodica ima skoro deset hiljada članova! I svakodnevno raste…

Novo jutro sada ima godinu dana. Toliko se toga za 12 meseci promenilo…

IZVOR FOTOGRAFIJE: catchmyparty.com

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

4 Responses

 1. Avatar
  Marina Majska

  Srećna godišnjica. Ovaj je blog zaista životan – za jednu godinu proveli ste nas kroz lepe, tužne, ali nadasve iskrene momente u životu. Hvala!

 2. Suzana Stamenković
  Suzana Stamenković

  Hvala od srca. Hvala na lepim rečima, na razumevanju i podršci!

 3. Avatar
  Skitarnik

  Čestitam na godišnjici i pišite više i češće. Imate na šta da budete ponosni!

 4. Suzana Stamenković
  Suzana Stamenković

  Hvala ti! Hvala i na podršci i na lepim rečima!

Ostavite komentar:

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Vaš najbolji prijatelj je:

Vidi rezultate ankete

Loading ... Loading ...