Šta Vas interesuje?
Praznovanje pravih vrednosti
14. априла 2015.
1167 pregleda

Praznovanje pravih vrednosti

Aprilsko sunce upeklo kao junsko, miris tek probuđene prirode, žubor hladne rečice koja se iskrada iz Rajkove pećine, graja naših dečaka koji bi istovremeno i da pecaju i da igraju fudbal…

Toliko divnih doživljaja, davno nasumice skrajnutih zbog velikih stvari kojima robujemo svakog dana, odjednom vaskrslih baš na praznik. Na Vaskrs.

Svemu su kumovali naši kumovi, Tereza i Igor. Isplanirali su da praznik provedemo u prirodi, kao nekada, veselo čavrljajući uz roštilj, badminton, tablić. Za avanturu u prirodi bili su potpuno spremni, za razliku od nas koji smo zaboravili kako izgleda provesti ceo dan na čistom vazduhu. U nekoliko cegera bilo je spakovano sve što nam je bilo potrebno, od sekire i ćumura, do, nećete verovati, šoljica za kafu!

U tren oka naša piknik oaza izgledala je savršeno. Pivo i sokovi hladili su se u reci, muškarci su majstorisali kraj roštilja, dečaci trčali između dva gola, žonglirajući s loptom, a nas dve malo ćućorile, malo pokušavale da povratimo nekadašnju veštinu rukovanja reketom i lopticom. Nekada smo maštale da ćemo igrajući badminton steći planetarnu slavu. Do 1992.godine, kada je badminton u Barseloni postao olimpijski sport, mi smo već bile zaokupljene drugim stvarima.

Dan je bio kao stvoren za uživanje. Bez nervoze, žurbe, posla i telefona. Bez teških misli i problema. Bez oblaka svakodnevice koji skrivaju ono što je zaista važno: sitne radosti koje život čine boljim, lepšim, ispunjenijim. Dragoceno vreme provedeno sa porodicom i prijateljima. Smeh koji leči. Igra koja podmlađuje. Pesma koja nadahnjuje. Praznik za srce i dušu. Vaskrs.

Vratili smo se u grad u smiraj dana, izgoreli na suncu, opijeni vazduhom, premoreni od trčanja i bogate trpeze, ali opušteni, radosni, ispunjeni.

Uživali smo u svakom trenutku, upijajući mirise, ukuse, boje, kojima ćemo dušu naslađivati kad nas obaveze ponovo pritisnu.

IZVOR FOTOGRAFIJE: holidaycheck.de

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

2 Responses

  1. Avatar
    Marina Majska

    Tu Rajkovu pećinu treba najzad da posetimo 🙂

  2. Suzana Stamenković
    Suzana Stamenković

    Divna je, možemo zajedno! Sa 2,3 km istraženih hodnika, Rajkova pećina jedna je od najdužih pećina u Srbiji.Od prošlog avgusta uređenih staza,sa rukohvatom i led sijalicama, ima više od 1,4 km. Sada lepota pećinskog nakita dolazi do izražaja. Milslim da je na izletištu najlepše 1.maja, zbog tradicionalnog uranka. Tada je najviše izletnika, a obilazak pećine je na svakih 60 minuta.

Ostavite komentar:

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*

Vaš najbolji prijatelj je:

Vidi rezultate ankete

Loading ... Loading ...