Nešto sasvim lično

Žute ruže rođendanske

Povoda za izlaske, druženje, smeh, uvek je bilo. Svaki događaj koji je budio nadu, radost, sreću, bilo emotivne, lične, profesionalne prirode, bio je dovoljan za malu proslavu. Nekada i nije bilo posebnog razloga, jednostavno volele smo što smo zajedno, što se družimo, kapiramo…Slađa, Daca, Jelena, ja…Slavile smo život.

nasa slavlja

Ni slutile nismo kako život često visi o tananoj niti…

Da se ta nit nije prekinula danas bismo slavile Slađin 55.rođendan. Okupile bismo se u nekom od njenih omiljenih restorana, vedre i raspoložene da sa pesmom dočekamo fajront.

O, poklona bi bilo na pretek. Sve ono što smo kradom proteklih meseci osluškivale da joj se dopada ili primetile da joj je zapalo za oko, ili pomislile da će joj baš to osmehom obasjati lice, svejedno da li je ukrasna tabakera, seksi spavaćica, najnoviji bestseler, teška ogrlica, tašna u hit boji sezone…I ruže. Žute ruže, koje je obožavala.

Volela je i da zapeva, raskošnim, dubokim glasom, od starih sevdalinki, koje je naučila dok je radila u Bosni, preko starogradskih pesama i „Topolske 18“, jedne od njenih omiljenih. Tu se repertoar nije završavao, obožavala je podjednako i Tonija Cetinskog i Botičelija.

Sladja proslava

Osmomartovska proslava 2012.

Na veridbi njene Milice muzičari su joj ponudili stalni angažman ukoliko želi da novinarstvo zameni pevačkom karijerom. Dugo smo se smejale nakon toga…

Najsrećnija je bila na rođendanskoj proslavi prošlog marta. Poslednjoj. Ali to tada nismo mogle da znamo…Čak je i Maja, njena starija ćerka, doputovala iz Novog Sada. Veselo je otvarala poklone, radujući se svakom iskreno. Kad je na kraju red došao na čestitku koju su ispisale Milica i Maja nije u prvi mah shvatila šta piše. „Mićune, pakuj kofere, za Uskrs idemo u Prag!“ Neverica, zbunjenost, suze, radost…milion emocija koje se rečima ne mogu opisati.

mart 2014

Slađin 54.rođendan, 14.3.2014.          Maja, Milica, Slađa, Suza, Daca

Za proteklih 12 meseci svašta se dogodilo, bilo je milion razloga i za suze i za smeh,  život se trista puta okrenuo naopačke…ali, niko nije mogao ni da nasluti da ovog 14.marta proslave neće biti. Samo tuga. Teška, mučna. I žute ruže za njen rođendan…

FOTOGRAFIJE IZ PRIVATNE AHIVE

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *