Gosti na blogu

Iskorači iz zlatne sredine

„Ne želim da se ističem previše. Mirno spavam.˝ Obično ovako govore ljudi koji kriju svoje stavove, mišljenja i odluke, a principe menjaju i prilagođavaju  društvu, samo da neko ne bi uperio prstom u njih. Predstavljaju zlatnu sredinu, skrivaju se u njoj kao izbeglice bez smisla, dopuštaju da im drugi kroje sudbinu. Razmišljanja su im zato protkana nezadovoljstvom.

Nesigurnost je to što ih sputava. Putuje sa njima kao veran saputnik, a istovremeno kao lopov vreba iza ugla kako bi im ukrala veru u život.Tera ih da odustanu od želja i snova.

Nisu ni svesni da mogu mnogo ako razaznaju najtananije niti svoje duše  i spoznaju svoju pravu prirodu. Samo tada biće dovoljno hrabri da otvore vrata kada sreća na njih pokuca. Postaće novi ljudi, svesni sebe i svoje vrednosti.  Uspeće da prebrode strahove, otrgnu se iz  kandži nesigurnosti. Više neće brinuti o tuđem mišljenju, o osobama nedostojnim njihovog poverenja, biće dovoljno sigurni, dostojanstveni, samokritični I vešti da uspešno balansiraju izmedju osećanja i razuma.

Verujem da svako nađe pravi put, vredan življenja, ako najpre u sebi otkrije ono za čim traga. Onda ćemo lako, kako je to lepo uobličio Ivo Andrić, pratiti znakove pored puta i naići na putokaz na svakoj životnoj raskrsnici.

Potrudimo se da ostavimo trag, da nas pamte kao čitaoci inspirativnu i mudru knjigu. Ne budimo obični. Stisnimo petlju, postanimo “best seleri”. Neka svako, poput fenomenalnih pisaca, izabere svoju temu, nešto što ga izdvaja,što će biti njegov životni moto.

Budimo svoji, posebni, jedinstveni, kakvi jesmo, a ne obični posmatrači sopstvenog života, ukalupljeni u zlatnu sredinu.

AUTOR TEKSTA: Nina Stojanović

IZVOR FOTOGRAFIJE: inner.se

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *