Gosti na blogu

Српска свадба достојна ваше љубави! (I део)

Решили сте да изговорите судбоносно ДА? Е, онда је време за планове. Припремили смо симпатичан Приручник за свадбу по ISO стандардима.

Верујемо да ће многима помоћи и олакшати организацију једног од најважнијих дана у животу.

Ништа не препуштајте случају, па неће бити пропуста. И да, младенци ово треба први да прочитају па предају неком довољно блиском, вољном и способном да им у свему помогне.

Дакле, најпре треба одредити датум и купити бурме.

burme

Извор фотографије : seodesign.us

Није наодмет консултовати РХМЗ, јер свакако бисте желели лепо време у доба године за који сте се одлучили. Дакако, и ако се не венчавате у цркви, водите рачуна о периодима поста.

Што се општине и цркве тиче, ваља ускладити њихове слободне термине. На лицу места сазнаћете шта вам треба од документације и осталих ствари и колико то све кошта. Ако желите да матичар дође у ресторан прецизирајте време и ко ће га тамо довести. За венчање у цркви распитајте се колико траје и не заборавите да младенци и кумови морају бити крштени.

На ред затим долази „попис“ гостију из места и са стране, уз одређивање кумова и њихових задужења.

Наравно да вам финансије диктирају много тога, па би добро било да знате коликим буџетом располажете. Сходно томе, утаначите колико долази са младожењине а колико са младине стране.

Затим долази избор ресторана, одабир менија ( пожељно је да буде нешто и за вегетаријанце а по српском обичају обавезно и прасетина), да ли, какву и по којој цени нуде музику, фотографисање или снимање…могу ли се и која пића донети од куће ( шљивовица је обавезна као национално пиче), има ли ресторан паркинг простор, какав аранжман желите за младеначким а какав за другим столовима и коначно колика је капара а и могући услови отплате.

restoran

Извор фотографије : trivago.ie

Са музиком, без обзира да ли је из ресторана или ваша, добро би било договорити репертоар, кад долазе, колико и када свирају, да ли узимају бакшиш или ви плаћате све и колико.

У свим контактима нагласите забрану уношења оружја!

Договорите ко вози младу и младожењу и да ли се иде по младу као и да ли се млада „купује“, ко то ради и слично.

Наставак текста сутра!

Аутор : Младен Мирић

ИЗВОР НАСЛОВНЕ ФОТОГРАФИЈЕ : webphunu.net

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *