Gosti na blogu

Zbogom, velika ženo!

Verujem u sudbinu i u ono Bogom dato! Ali, takođe verujem i u slučajnosti! Ponekad, kada nastojim da razumem zašto se nešto negde dešava, jednostavno shvatim da je to prst sudbine, ali bi moja filozofska misao glasila: “Dve čestice kvantne prašine kosmosa doživele su sudar i to je slučajnost koja je proizvela negde neku promenu, dešavanje ili sudbinu!”

Tako verujem da je i moj odlazak na Santorini početkom devedestih godina i susret sa mojim, sada već bivšim mužem, rađanje devojčica i život u Grčkoj, bila slučajnost koja je odredila moju sudbinu. Da, verujem da nam se u životu dešava ono što tražimo.

I ne mora to uvek da bude pozitivno i dobro…

foto: N1

Na ovakvo razmišljanje me je, mogu iskreno reći, izazavala smrt glumice Nede Arnerić. Namerno kažem “izazvala”, jer nisam reagovala kada je otišao Toše Proeski, a bila sam toliko tužna da o tome uopšte nisam ni progovarala. Fotografiju mojih ćerki, tada baš malih, sa njim, čuvam kao jednu od većih dragocenosti. Bio je izuzetan!

Dok danas na svim kanalima gledam “In memoriam” emisije o Nedi Arnerić osećam se tužno i bespomoćno, kao da sam je lično poznavala, a nisam stigla da joj pomognem. Ne znam kako je preminula ali sigurna sam da je sa ovog sveta otišla tužna, izmučena pitanjima o suštini života i razlozima postojanja.

“Višnja na Tašmajdanu”, foto: Pinterest

Gledala sam je i oduševljavala se njenom glumom. Uz ogromnu popularnost koja ju je pratila od “Sna” i “Višnje na Tašmajdanu” stasavala je pred očima javnosti i od deteta postala “La femme fatale”, a da možda za to nije bila spremna.

“Varljivo leto”, foto: Pinterest

Gledajući intervjue u kojima je pričala o sebi, ulogama, stasavanju, životu, brakovima, politici, stekla sam utisak da je skromna, ali tužna i zatvorena iako je pričala o ličnim stvarima. Bila je naizgled mirna, ali očigledno nije pronašla svoj mir.

Pročitala sam danas da se decenijama lečila od depresije, opake i opasne, ne prvi pogled nevidljive bolesti koja te guta iz dana u dan, gura u sve dublje ponore. Jedan od ponora bio je i njen zamalo fatalan pad sa terase pre nekoliko godina. E, tu ju je Bog pogledao i podario šansu za …..ono dalje. Bila je to slučajnost? Verovatno, jer se njena agonija ipak tragično završila.

Počivaj u miru, neka ti je laka zemlja i sigurna sam da ti se duša smirila. Amin, velika ženo!

autor: Suzana Spasić Stamatelatos

naslovna foto: Pinterest

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *