I to je Srbija

Da li je Srbija samo u Beogradu?

Priznajte, zaboravili ste da smo dobro zagazili u novembar. Ni po vremenu se ne uklapa, a ko još da se seti smanjene penzije ili plate. Pa i nije nešto strašno, kad poredite sa mnogo važnijim događajima. Dobro da Rama ode iz Beograda jer bi na kraju dobio i motku ( gde bi je našli ili je čuvaju negde u ćošku za ne daj Bože).

Kao i nebrojeno puta do sada, Vučić je pokazao svoju diplomatsku bravuru i nije se, kao dobar domaćin, dao isprovocirati. Reagovali su svi ( neki i iz naftalina izvađeni) analitičari i političari na takav, maestralan odgovor, prvog i jedinog.

Niko je reaguje na Ramino ponašanje. Svi proslavljaju Vučića. A Rama se baškari po Srbiji. Ili je Srbija samo u Beogradu?

Dobro, a šta je sa Šešeljem? Gde se on izgubi na putu za Srbiju? Hoće li i kada konačno sleteti? Bogami, to nas više ne zanima. A i što bi?

Novembar je topao, ponegde i sunčan. Neradni je dan, pa smo ravnopravni sa onima koji rade. Imamo i mi za poneko piće u kafiću. Ko vidi šta jedemo, gde i od čega živimo. Dobro nam je, nama nemaju šta da smanje. Ni penzije ni plate, a kamoli da nas nešto oporezuju. Imamo samo pokretnu imovinu, decu, roditelje, babe i dede. Kako ko.

Rama će da ode, Šešelj se vraća. Manja briga zamenjuje veću. Može i tako.

Metereolozi se utrkuju da nas uvere kako će zima biti blaga. Kao da je to najvažnije i kao da možemo nešto promeniti. Tamo gde možemo nema nas. I to je to.

IZVOR FOTOGRAFIJE : shekulli.com.a

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *