Gosti na blogu

Čoli u amanet

Bila sam sinoć na Čolinom trećem koncertu u Areni, u petak 13.! Bilo je SPE-KTA-KU-LAR-NO ! Ali , doslovno ! Verujem da su taj užitak za uši i dušu, doživeli svi prisutni u prepunoj dvorani. Jednostavno se pokrene uzajamna lavina energije između tog čoveka i ekipe na bini sa svakim prisutnim ponaosob.

Suzana i Aleksandra

Imala sam utisak da samo otvaranje njegovih usana ispušta melodiju koja je očaravala publiku svakom pesmom, svakim njegovim šmekerskim pokretom na bini! Nije se umorio niti izgubio delić harizme ni posle skoro 4 sata pevanja!

Generacijski spoj koji je cele večeri pevao, đuskao, klicao i aplaudirao , ostavio je na mene veliki utisak! Svi su bili prisutni , čini mi se od 7 do 77 ! Bake sa ćerkama i unukama, društvo sa fakulteta, srednjoškolci sa ekipom iz kraja ili škole, ljudi sa raznih strana Balkana, a i šire. To samo Čola može da objedini kao večeras , ali i u svakom gradu gde gostuje. Tako će, po mom mišljenju, i buduća pokolenja, oni koji će se tek rađati, odrastati uz njega i njegove pesme !

Čola je zaslužio da njemu, u amanet, pripadne čast da utiče na vaspitanje i odrastanje buduće -sajber generacije!

Drago mi je što je Zdravko Čolić bio i ostao moj idol, a tokom stasavanja postao je idol i mojim ćerkama. Sigurna sam da će moji unučići znati i voleti  njegove hitove!

Sve ove decenije obojene notama njegovih pesama izrodile su jedno divno poznanstvo ali i pregršt sećanja koja ću pretočiti u priču neki naredni put.

https://youtu.be/ZlhGNPNe0kE

autor: Suzana Spasić Stamatelatos

foto: privatna arhiva i fb Zdravko Čolić Official/Aleksandar Filipović

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *