Dežurna čula

Leno, Leno, kud te vode Leno?

Sačekala sam da se smiri euforija planetarnih razmera koju je izazvao nastup desetogodišnje Lene Stamenković iz Zaječara, na „Pinkovim zvezdicama“. Iskreno, nisam gledala premijeru jer mi je takva vrsta šou programa sasvim nevažna i nezanimljiva.

A onda sam, kad su na fejsu počeli da izbacuju komentare o „padanju u nesvest“ shvatila da je u pitanju ozbiljna stvar. Toliko ozbiljna da se još uvek, svakog jutra, budim potpuno šokirana i prestravljena.

Pitam se, kakvi su roditelji koji su svoje dete gurnuli u svet u kojem joj, najpre po godinama, nije mesto. Ko im je dao pravo da joj prekinu detinjstvo. Nećete valjda poverovati da bi desetogodišnjakinja umesto lutaka i druženja sa drugaricama SAMA izabrala „Pinkove zvezdice“. Glamur i slavu koji će je progutati i samleti. Tako to biva i tu se ništa ne može. Svi prerano stasali muzički geniji završe po kafanama i svadbama, gde služe bogatim pijanim gostima. Vuku se po sumnjivim diskotekama gde su im alkohol i droga nadohvat ruke. Od toga do moralne bede samo je korak.

Danas je Lena ispunila san svojih roditelja, baka i deka, uže i šire rodbine…Da se pojavi na Pinku, da je svi vide i čuju. Da i oni iz anonimusa gde krpare život izađu na svetlost dana. Lena je njihov crni leptir.

Ne osuđujem, nego molim, osvestite se na vreme. Živite u državi koja četiri i po decenije ima „Radost Evrope“ a danas i „Pinkove zvezdice“ i koja sve čini da šund i kič budu osnova našeg života. Uspostavljen je sistem vrednosti, što gore to bolje.

Vratite Leni detinjstvo. Kad shvati, ako shvati šta ste joj uradili, biće kasno. Ne samo za nju.

IZVOR FOTOGRAFIJE: youtube.com / screenshot

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *