Gosti na blogu

Povratak na Santorini, deseti deo

U životu nisam videla toliko ljudi u jednom trenutku oko sebe…Kao na filmu, dronovi, profesionalni foto aparati, helikopteri, avioni…I najlepši od svega, tek venčani mladi parovi koji žele da sa Santorinija ponesu najlepše uspomene i fotografije koje će ponosno, s mnogo emocija, gledati i pokazivati do kraja života.

Dronovi su za mene nešto nepoznato. Scena sa fudbalske utakmice u Beogradu, kada se na našem stadionu sa jednog drona zaviorila albanska zastava, strašno me je iznervirala. Verovatno sam zbog toga imala antipatiju i nepoverenje prema tom teledirigovanom uređaju, a i asocira me na stihove niškog “Kerbera”, koji otprilike glase “Nek ratne igre otpočnu…”

Ovde su dronovi nalik roju komaraca, neprestano zuje u vazduhu. To mi je stvaralo nervozu i pokušavala sam da se sakrijem od njih. Onda sam u vestima raznih tv kanala videla prelepe snimke Santorinija iz vazduha, dok su novinari govorili o turističkoj sezoni, dešavanjima na ostrvu, vremenskoj prognozi. Snimci su bili prelepi.

Onda se juče pojavio jedan mladić, Francuz, sa dronom u ruci i pitao me da li može sa privatne terase, koja je ispred kuće, da pusti dron. Samo sam mu rekla: “Jump!”, pa sam i ja sa njim, i mobilnim telefonom u ruci, preskočila na zabranjeno područje. Postavila sam mu milion pitanja i evo šta sam saznala o funkcionisanju drona. Na malom postolju koje se drži u ruci, a povezano je sa mobilnim telefonom, nalaze se dva džojstika i dve antene; dron može da leti 50m, a radijus kretanja je 3km; u vazduhu može biti 25 minuta.

I onda je dron, uz zujanje, poleteo iznad nas i celog ostrva. Snimak koji je počeo da se prikazuje na monitoru telefona bio je nestvaran, a tako realan, jer sve što se videlo na ekranu bilo je ispred nas, samo viđeno iz ptičije perspektive.

Tada je neki gospodin zamolio mladića za pomoć oko njegovog drona. Shvatila sam da je u pitanju fotograf koji je bio zadužen da fotoaparatom ovekoveči prve bračne trenutke tek venčanog, grčkog para. Mladi Francuz je za tili časa podigao dron i mladenci su krenuli u svoju filmsku priču venčanja na Santoriniju.

Kao u bajci! Romantično i magično, venčanje za nezaborav! Ukratko bi se tako moglo opisati sklapanje braka na bajkovitom Santoriniju.

autor: Suzana Spasić Stamatelatos

fotografije iz lične arhive i divineweddingsantorini.com

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *